Metrorex avertizează că expiră termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale. Când începe evacuarea magazinelor de la metrou

Compania Metrorex a transmis în această după-amiază că la miezul nopții expiră termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou și a avertizat firma sindicatului USLM  că de săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare.https://165b4ac66df011a8afeed08fabbb227c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

„​Metrorex avertizează că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale expiră la miezul nopții. Săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare”, avertizează Metrorex într-un comunicat, precizând că magazinele „funcționează ilegal pe domeniul public al statului”.

„Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, mai arată sursa citată.

„Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență; îngreunează accesul la hidranții interiori; nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU. Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că stațiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizației de construire și nerespectarea normativelor de siguranță reprezintă o adevărată urgență de siguranță și ordine publică”, se precizează în comunicat.

Pe 25 martie, la o zi după ce a fost dat acest termen, sindicaliștii de la USLM au declanșat un protest spontan, iar metroul a fost blocat total în acea zi Mai multe plângeri penale au fost depuse în urma acestei acțiuni.

Compania a anunțat ulterior că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului” a produs pagube de peste 2,8 milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *